NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Naši stolnotenisti bojujú o postup na európsky šampionát

Naši stolnotenisti bojujú o postup na európsky šampionát

28. októbra 2022

Majstrovstvá sveta družstiev sú už minulosťou, ale pred stolnými tenistami je ďalšia výzva, ktorou je kvalifikácia o postup na európsky šampionát družstiev vo švédskom Malmö (10.-17.9.2023). Slovenské tímy začali tento týždeň úvodné stretnutia v skupinách.
Slovensky mali pri vstupe do kvalifikácie výhodu domáceho prostredia. V Národnom stolnotenisovom centre v Bratislave hostili vo štvrtok 27. októbra Holanďanky. Zverenky trénera Jaromíra Truksu pokorili súperky z Holandska 3:1, keď dvakrát bodovala Barbora Balážová a raz Tatiana Kukuľková. 


Potom nasledoval z hľadiska vývoja podobný duel. Ema Labošová proti Šuohan Men tiež vyrovnala na 1:1 i 2:2 na sety a v rozhodujúcom dejstve si obratom zo 7:9 na 10:9 vypracovala mečbal. Koncovku však lepšie zvládla hráčka čínskeho pôvodu. Misky váh na slovenskú stranu naklonila Tatiana Kukuľková suverénnym výkonom proti Sanne De Hoopovej (3:0).

 

Výsledky - skupina A3 - 3. kolo - štvrtok:
Slovensko - Holandsko 3:1 
Barbora Balážová - Tanja Helleová 3:2 (-11, 5, -11, 4, 8) 
Ema Labošová - Šuohan Men 2:3 (-9, 9, -5, 7, -10)
Tatiana Kukuľková - Sanne De Hoopová 3:0 (3, 6, 4) 
Barbora Balážová - Šuohan Men 3:0 (5, 5, 9)

 

"Som spokojný. Bol to však náročný zápas. Dievčatá podali dobré výkony, aj Ema, ktorej chýbala k výhre jediná loptička," poznamenal reprezentačný kouč žien Jaromír Truksa.

Slovenky budú najbližšie v novembri čeliť Francúzkam, nad ktorými zvíťazili v osemfinále na nedávnych Majstrovstvách sveta družstiev v čínskom Čcheng-tu.

 

Držíme palce!

 

 


Mohlo by vás zaujímať