NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Samuel Arpáš tretí na WTT Youth Contender Senec

Samuel Arpáš tretí na WTT Youth Contender Senec

17. novembra 2022

Arpáš v Senci tretí do 15 rokov, ako jediný Európan v semifinále svojej kategórie

 

V dňoch 7.-13. novembra 2022 sa v Senci konal 26. ročník medzinárodného stolnotenisového turnaja - WTT Youth Contender.

Podujatie bolo v minulosti známe ako Slovak Junior Open, resp. Slovak Cadet Open a patrilo do série ITTF Junior Circuit.

 

Medzi viac ako 350 prihlásenými hráčmi zo 49 krajín nechýbali ani slovenskí reprezentanti na čele s dvojnásobným medailistom z ME 2022 Samuelom Arpášom.

 

Prestížny stolnotenisový turnaj WTT Youth Contender Senec vyvrcholil v nedeľu neskoro večer finálovými súbojmi v chlapčenských kategóriách. V mimoriadne kvalitnej medzinárodnej konkurencii dominovali zástupcovia ázijských krajín, ale presadiť sa dokázal aj slovenský reprezentant Samuel Arpáš, ktorý si do 15 rokov vybojoval 3. miesto.

 

Nasadená jednotka "pavúka" po voľnom žrebe v 1. kole vyradila Benjamina Girlingera z Rakúska 3:0, Dána Dominykasa Samuolisa 3:2, vo štvrťfinále nenašiel recept na slovenskú nádej ani Lin Chin-Ting z Taiwanu (3:0). Až jeho krajan Jang Chao-Jen dokázal zastaviť Arpášovo víťazné ťaženie, keď triumfom 3:1 ukončil púť jediného Európana v semifinále tejto vekovej kategórie.

 

"Bol to jednoznačne najlepší súper, proti ktorému som tu nastúpil. Predtým triumfoval na turnaji v maďarskom Szombathelyi. Prvé dva sety som sa do toho len dostával, potom som spomalil hru a zmenil servis, čo mi pomohlo," uviedol mladý Slovák, ktorý v nedeľu večer odvrátil v hale Transpetrolu štyri mečbaly, ale piaty už nie. Arpáš, ktorý sa bude teraz pripravovať na decembrové MS mládeže v Tunisku, bol pri Slnečných jazerách okrem semifinále do 15 rokov aj v osemfinále do 17 rokov.

 

 

V kategórii do 19 rokov sa zo Slovákov najviac darilo Adamovi Klajberovi, ktorý cez Rakúšana Johannesa Maada (3:1) a Rina Vidana z Chorvátska prenikol medzi 16 najlepších singlistov, kde nestačil na Su Jü-Luna z Taiwanu (0:3). 

 

Našim reprezentantom srdečne blahoželáme!

 

Tím rozhodcov a rozhodcov WTT Youth Contender Senec 2022

 

Zdroj: Slovenský stolnotenisový zväz

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať