NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Slovenky vo Francúzsku s prehrou

Slovenky vo Francúzsku s prehrou

16. novembra 2022

Po nedávnom domácom víťazstve v Bratislave nad Holanďankami (3:1) odohrali slovenské stolnotenisové reprezentantky svoj druhý zápas v kvalifikácii o postup na európsky šampionát družstiev vo švédskom Malmö (10. - 17. 9. 2023). Zverenky trénera Jaromíra Truksu tentoraz ťahali za kratší koniec, a tak podľahli v SaintDenis pred takmer troma stovkami divákov v dueli 1. kola skupiny A3 domácim Francúzkam 0:3.

 

Najbližšie k zisku bodu bola hneď v úvodnej dvojhre Barbora Balážová, ktorá proti Jüan Ťia-nan vyrovnala z 0:2 na 2:2 na sety, rozhodujúce piate dejstvo prehrala tesne 10:12 (2:3). Potom Tatiana Kukuľková proti Prithike Pavadeovej nemala v prvých dvoch setoch šancu, v treťom však už hrala vyrovnanú partiu, ale v koncovke súperka nepripustila zdramatizovanie duelu (0:3).

 

Ema Labošová v súboji trojok získala úvodný set proti Camille Lutzovej, v ďalších troch už nedokázala preklopiť skóre na svoju stranu a pomerne tesne prehrala (1:3). 

"Francúzky boli lepšie. To, že sme ich zdolali na MS, ešte neznamená, že sa tak bude diať v každom stretnutí. Od toho máme ešte asi ďaleko," uviedol reprezentačný kouč žien SR, ktorý oproti vzájomnému súboju na šampionáte pomenil v zostave nasadenie svojich hráčok. 

 

Zverenky J.Truksu budú mať šancu revanšovať sa francúzskym favoritkám skupiny začiatkom budúceho roka, keď ich 27. januára privítajú na Slovensku. 

 

Výsledky - kvalifikácia ME družstiev - skupina A3 - 1. kolo - utorok: 

Francúzsko - Slovensko 3:0

Jüan Ťia-nan - Barbora Balážová 3:2 (6, 8, -8, -3, 10)

Prithika Pavadeová - Tatiana Kukuľková 3:0 (5, 3, 13) 

Camille Lutzová - Ema Labošová 3:1 (-8, 8, 8, 9)

 

Zdroj: Slovenský stolnotenisový zväz

 


Mohlo by vás zaujímať