NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Záverečné vystúpenie našich stolnotenistiek na 56. majstrovstvách sveta družstiev v Číne

Záverečné vystúpenie našich stolnotenistiek na 56. majstrovstvách sveta družstiev v Číne

7. októbra 2022

Úspešné účinkovanie slovenských stolnotenisových reprezentantiek na 56. majstrovstvách sveta družstiev v čínskom Čcheng-tu sa skončilo vo štvrťfinále. 

 

Štvrtkový boj o miestenku do semifinále priniesol víťazstvo Japoniek 3:0, ale Slovenky statočne bojovali do poslednej loptičky. Úradujúce vicemajsterky sveta zopakovali svoj triumf z úvodu šampionátu, keď nad zverenkami Jaromíra Truksu tiež vyhrali 3:0 a rovnako im dovolili uhrať dva sety. 

Štvrťfinále otvoril duel Emy Labošovej s Mimou Itovou. Slovenke nevychádzali vstupy do setov (0:5, 0:5, 1:6) a potom už ťažko mohla pomýšľať na obrat vo vývoji, hoci v prvom dejstve jej to takmer vyšlo a prehrala ho len 9:11. 

 

Potom nastúpila Barbora Balážová proti japonskej rebríčkovej jednotke Hine Hajatovej. Nádejne rozohraný prvý set (9:6) však nedotiahla do víťazného konca. To jej proti 5. hráčke sveta hrajúcej takisto ľavou rukou vyšlo až v treťom sete, keď otočila z 3:6 na 9:6 a potom vyhrala 11:9. Následne viedla v ďalšej časti 3:1, ale Hajatová vyrovnanie nepripustila a pridala druhý bod pre Japonsko. V súboji trojok si zopakovali nedávnu konfrontáciu Tatiana Kukuľková s ľavorukou Miju Nagasakiovou. Kým pred týždňom uhrala slovenská reprezentantka len trinásť bodov, ale mohla svojím výkonom pomýšľať na podstatne viac. Vyhrala prvý set a potom ju za stavu 10:7, 10:8, 10:9 i 11:10 delila jedna loptička od vedenia 2:1 na sety. Japonka však otočila vývoj setu a potom už doviedla svoje družstvo definitívne do semifinále.

 

Japonky boli lepšie. Ema nezopakovala dobrý výkon z prvého zápasu proti Itovej. Horšie prijímala podanie a ani nemala dobré postavenie pri loptách, robila veľa nevynútených chýb. Baška mala vyhrať prvý set, keď v ňom viedla 9:6. Možno som mal zobrať oddychový čas za stavu 9:8, ale po bitke je každý generál. Hrala však veľmi dobre a chýbalo málo. Kukuľková s Nagasakiovou odohrala minimálne vyrovnaný zápas, kde tiež nevyužila nádejný stav 10:7 v treťom sete. Vývoj mohol byť iný. Celkovo však môžem hodnotiť MS len pozitívne. Prehrali sme len so silnými Japonkami. Štvrťfinále je obrovský a historický úspech pre nás všetkých, zhodnotil nielen záverečné vystúpenie reprezentačný tréner Jaromír Truksa, ktorého zverenky dosiahli v Čcheng-tu bilanciu 4 víťazstvá - 2 prehry. 

 

Výsledky - MS družstiev - štvrťfinále - štvrtok: ŽENY

Slovensko - Japonsko 0:3 

Ema Labošová - Mima Itová 0:3 (-9, -1, -3) 

Barbora Balážová - Hina Hajatová 1:3 (-9, -7, 9, -6) 

Tatiana Kukuľková - Miju Nagasakiová 1:3 (6, -5, -11, -7)

 

Našim reprezentantkám ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme! 

 

Zdroj: Slovenský stolnotenisový zväz

 

Foto: ITTF, Štvrtkový boj o miestenku do semifinále priniesol víťazstvo Japoniek 3:0, ale Slovenky statočne bojovali do poslednej loptičky.

 


Mohlo by vás zaujímať