NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Fleurista Branislav Lančarič s vynikajúcim výsledkom

Fleurista Branislav Lančarič s vynikajúcim výsledkom

19. apríla 2023

Mladý slovenský fleuretista, ktorý je zaradený v rámci projektu IŠT, Branislav Lančarič skončil na nedávnych Majstrovstvách sveta v Plovdive na výbornom piatom mieste v súťaži kadetov.

 

 

V úvodnom kole v šesťčlennej skupine famóznym šermom vyhral všetky svoje zápasy a do 128 člennej eliminácie postupoval na 8. mieste. Medzi najlepších 64 postupoval bez boja. V zápase o postup do TOP 32 porazil silného Poliaka Jakuba Gorczycu na čas 9:5. V ďalšom zápase si poradil s Cyperčanom Arisom Kiayiasom 15:10. V zápase o postup do finálovej osmičky si poradil so silným Japoncom Kirim Kamidem (15:10). Vo štvrťfinále nakoniec podľahol Egypťanovi Abdellrahmanovi Tolbaovi. 

 

Branislav Lančarič pod vedením trénera Vojtecha Fehéra tak skončil na vynikajúcom 5.mieste, ktoré je jeho doterajším najlepším umiestnením. Výsledok je o to krajší, že sa stal druhým najlepším Európanom. Gratulujeme! 

 

Sklamaný juniorský tím

Nedarilo sa nášmu juniorskému družstvu v zložení Ákos Pirk, Leopold Kuchta, Árpád Fazekas a Branislav Lančarič (nahradil Bendegúza Györgya), ktorý počas sezóny dosahoval skvelé výsledky, ale na Majstrovstvách sveta juniorov v Plovdive im na záver došiel “dych” a stačilo to na konečné 15. miesto.

 

 

Ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu.

 

Zdroj: Slovenský šermiarsky zväz

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať