NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Peter Strečanský bronzový na Majstrovstvách Európy 2022 do 23 rokov

Peter Strečanský bronzový na Majstrovstvách Európy 2022 do 23 rokov

9. septembra 2022

V dňoch 3. - 4. septembra 2022 sa v belgickom Hazewinkeli konali Majstrovstvá Európy 2022 do 23 rokov. 

 

Iba 17-ročný Peter Strečanský sa cez víkend predstavil medzi seniormi. Podobne ako na MS juniorov, aj tu zožal veľký úspech v podobe bronzu! 

V ľahkom skife bolo prihlásených celkovo 11 pretekárov. V rozjazde mal Peter súperov z ITA, GRE, AZE, ISR, CZE. Tu obsadil druhé miesto, do finále A postupoval len prvý. 

 

Peter tak musel o najlepšiu šestku zabojovať v poobednej oprávke, kde postupujú prvé dve lode do finále A. V oprávke súperil so športovcami z CZE, ISR, POR, SLO.
Peter Strečanský vyhral opravnú jazdu na ME do 23 rokov a zabezpečil si postup do finále A. Z oprávky do finále postupovali dve lode. 
Náš reprezentant je prvým rokom junior a aj tak sa predstavil v kategórii do 23 rokov. Štartuje v kategórii ľahký skif, kde je hmotnosť pretekárov limitovaná do 72,5kg. Na oficiálnej váhe pred pretekom mal 69kg aj v teplákoch. Sú to pre neho tento rok tretie vrcholové preteky, keď obsadil na ME juniorov siedme miesto a následne na MS juniorov získal bronz. 

 

Po tom, ako sa Peter dostal medzi najlepšiu šestku, mal opäť možnosť zabojovať o medailu podobne ako pred pár týždňami na juniorských Majstrovstvách sveta. Každopádne vzhľadom na jeho vek, je veľký úspech už samotná účasť vo finále. Nehovoriac o tom, že získal aj na Majstrovstvách Európy do 23 rokov bronz! 

 

Na všetkých medzičasoch figuroval na treťom mieste, ktoré udržal až do cieľa. Veľa juniorom sa medailu medzi mužmi získať nepodarilo. Nechal za sebou aj Švajčiara, strieborného medailistu z tohtoročných Majstrovstiev sveta do 23 rokov v ľahkom skife. 

Pre Petra je to tento rok druhá medaila z MS, ME, keď pred pár týždňami získal rovnako bronz na Majstrovstvách sveta juniorov.

 

Gratulujeme Peťovi a tešíme sa na ďalšie úspechy! 

 

Zdroj: veslovanie.sk  

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať