NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Renáta Jamrichová skončila pred bránami finále na Wimbledone juniorov

Renáta Jamrichová skončila pred bránami finále na Wimbledone juniorov

20. júla 2023

Renáta Jamrichová neuspela v semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom Wimbledone. Zverenka trénera Jána Matúša prehrala v pozícii turnajovej päťky s treťou nasadenou Američankou Clervie Ngounoueovou hladko 0:6, 3:6.

 

Rovnako sa jej do finále nepodarilo prebojovať ani vo štvorhre, kde s Taliankou Federicou Urgesiovou prehrali ako nasadené dvojky s českým párom Alena Kovačková, Laura Samsonová 2:6, 4:6.

 

 

Napriek tomu dosiahla stále len 16-ročná tenistka vynikajúce výsledky, kde po víťazstve v Roehamptone a dvoch semifinálových účastiach na juniorskom Wimbledone sa v juniorskom rebríčku ITF posunula z piateho na tretie miesto.

 

"Úprimne, po semifinále sa mi to ťažko hodnotí, keďže som ešte trocha sklamaná. Boli to však úžasné tri týždne v Londýne, kde som ukázala svoju kvalitu. Pomohla mi už exhibícia počas prípravy a aj turnaj v Roehamptone. Doma som síce na tráve netrénovala, ale dokázala som sa veľmi rýchlo adaptovať na tento povrch a neprekážali mi ani dlhé výmeny," povedala Jamrichová na tlačovej konferencii po návrate.

 

Gratulujeme k fantastickým výsledkom!

 

Zdroj: FB STZ

Foto: TASR a ITF

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať